Smerter i underlivet kan skyldes overspændte og ømme muskler i bækkenet. Den kvindelige patient kan opleve flere slags smerter i underlivet, f.eks konstante smerter eller følelsen af at de kommer i jag, smerter under samleje eller en forværring efterfølgende, eller andre former for smerte. Disse spændinger kan behandles med et specielt træningsprogram, afspænding og med massage.

Uanset problematikken indledes der med en grundig samtale og undersøgelse af bækkenbunden, for at vurdere hvilken behandling der skal tilbydes. Behandlingen kan, om muligt, være at anvende manuelle teknikker til at afspænde og udspænde muskler i og omkring bækkenet, samt en instruktion i afspændings -og udspændingsteknikker.

Urininkontinens er noget som kvinder i alle aldre kan komme ud for, det mest almindelige er, at det sker i forbindelse med graviditet og med alderen. Bækkenbunden er den muskelgruppe, der lukker kroppen nedadtil. Denne muskelgruppe støtter underlivsorganerne, og er hovedansvarlige for at man kan holde på vand og afføring. Lider man af ufrivillig vandladninglider kan det skyldes, at musklerne i bækkenbunden er svage og har svært ved at holde igen når du træner, nyser, hoster eller ler.

Uanset problematikken indledes der med en grundig samtale og undersøgelse af bækkenbunden, for at vurdere hvilken behandling der skal tilbydes. Behandlingen kan være vejledning i optræning af musklerne i bækkenbunden og i hensigtsmæssige vandladningsvaner.